Práce ve výboru

15.01.2019 18:47

Vážení zahrádkáři

 

    Rok 2019 je pro zahrádkářský svaz volebním rokem. Týká se to i naší organizace ZO Hlinky. Obracíme se na Vás s nabídkou zapojit se do práce výboru. Členové současného výboru by Vás rádi uvítali. Práce výboru spočívá v hospodaření s pozemky, které z velké části vlastní město Brno, částečně Pozemkový úřad a několik soukromníků. Je třeba vybírat a evidovat nájemné od jednotlivých členů, platit nájemné vlastníkům pozemků, přidělovat uvolněné zahrádky a udržovat na zahrádkách řád. Zahrádky jsou rozdělené na úseky 1 – 7. Úsek 1 je nad pivovarem, úseky 2, 3 a 4 nad MŠ na Hlinkách, úseky 5 a 6 nad hlavní bránou výstaviště, úsek 7 u Onkologického ústavu. Jednotlivé úseky mají své úsekáře – člena výboru, který se navíc stará o přívod vody na úseku.

 

    V případě, že naše ZO nebude mít funkční výbor, bude nucena ukončit činnost a ZO bude zlikvidována podle stanov. Tím by skončily i naše zahrádky.

 

    Práce ve výboru je dobrovolná a neplacená. Současný výbor pracuje jako tým, kde se problémy řeší společně a přihlíží se ke každému názoru. Většina členů je v důchodovém věku a nechceme, aby funkčnost výboru byla ohrožena kvůli zdravotním problémům jednotlivých členů, jak se stalo v tomto volebním období. Přivítáme všechny, kteří by měli zájem podílet se na práci výboru, do problematiky je zaškolíme. Můžete se ozvat mailem, kontaktním formulářem na našich stránkách, popř. osobně na schůzi.

===================================================================================

 

Budoucnost zahrádek na Žlutém kopci

    V novinách Mladá fronta dnes a na stránkách idnes byl zveřejněn článek o stavebních plánech na Žlutém kopci. O výstavbě na místě našich zahrádek se mluví velmi dlouho. Předpokládáme, že nový územní plán v roce 2022 již bude zahrnovat plánované cesty a možná i stavby.

 

Celé znění článku je na stránkách https://brno.idnes.cz/zluty-kopec-brno-vystavba-domky-vily-doprava-cesta-zahradkari-p7k-/brno-zpravy.aspx?c=A181217_445945_brno-zpravy_krut

 

Pokud by výše uvedený odkaz již nebyl funkční, je v dalším bodě přepis článku ve formátu PDF.