Kočky v naší zahrádkářské kolonii

09.12.2015 17:04

        Kočky v naší zahrádkářské kolonii

 

    Žijí zde kočky, které někdo do zahrad donesl a “zapomněl“  je zde, nestaral se o ně, vyhodil je, popř. se nám zde rozmnožily. Jsou to kočky bez majitele. Někteří zahrádkáři kočky krmí, jiní by je nejraději na své zahrádce neviděli.

    Dne 1. 1. 2014 nabyl účinnosti zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, jehož účelem je chránit zvířata, jež jsou živými tvory schopnými pociťovat bolest a utrpení, před týráním, poškozováním jejich zdraví a jejich usmrcením bez důvodu, pokud byly způsobeny, byť i z nedbalosti, člověkem.

    Útulek MP Brno a další spolky na ochranu zvířat doporučují odchyt a kastrace rozmnožujících se koček s následným návratem do původní lokality a péčí o tyto kočky.

    Proto prosíme zahrádkáře, v jejichž zahradách žijí rozmnožující se kočky, aby poslali informaci o místě výskytu těchto koček na mejl jitka.kabathova@yahoo.com

    A dále prosíme ty, kteří kočky krmí, aby je krmili pouze na svých zahradách, popř. společných přístupových cestách a uklízeli přebytečné krmné plastové nádobky a výkaly.

Děkujeme

Za výbor základní organizace

Jitka Kabáthová